Pagina's

maandag 3 januari 2011

Petticoat


Gistermiddag ben ik samen met mijn moeder naar de musical 'Petticoat' geweest. Het was een leuke musical, niet dat je zegt; 'Wauw! Dit is de leukste musical die ik ooit heb gezien.', maar 'gewoon' leuk.

Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 en gaat over Patricia Jagersma (artiestennaam: Pattie Hunt) die op het Groningse platteland in Winschoten woont. Helaas hadden wij geen Chantal Janzen, die Pattie speelt, maar Brigitte Heitzer (winnares van 'Op zoek naar Evita'). Pattie woont samen in een armoedig huisje met haar vader. Haar moeder is in de oorlog aan een ziekte overleden. Pattie droomt ervan om een beroemde zangeres te worden. Maar om dat doel te bereiken denkt ze dat ze naar Amsterdam moet. Ze neemt ontslag bij de plaatselijke supermarkt, waar ze samen met haar buurjongen Peter Koot werkt, en vertrekt naar Amsterdam. Als ze daar 's avonds alleen op een bankje op het Rembrandtplein zit, dat overigens helemaal niet zo geweldig is als ze dacht, ontmoet ze Rogier, een homofiel. Rogier neemt haar mee naar zijn huis, waar ze van Rogier's moeder, Mevrouw van Rooden, een kamer kan krijgen, in ruil voor dat zij stofzuigt. Pattie wordt verliefd op Rogier's oudere broer Willem en die krijgen dan ook wat met elkaar.

Dan staat er wat in de krant over een auditie om het nieuwe lid van de Petticoats te worden. Pattie doet auditie, met een door Peter geschreven liedje, en wordt de nieuwe Petticoat. Het succes wordt steeds groter, ze krijgt zelfs een gouden plaat! Maar dan ontdekt ze dat ze in verwachting is van Willem. Willem, die ondertussen naar de universiteit van Camebridge vertrokken is, zegt er niets mee te maken te willen hebben.

Pattie vertrekt terug naar Groningen, waar ze het weer goed maakt met haar vader. Peter zou naar Canada emigreren, maar keert terug. Rogier regelt dat Peter en Pattie weer bij elkaar komen, want stiekem waren ze altijd al verliefd op elkaar, maar Pattie dacht dat hij haar niet leuk vond en geen kindje van een ander wilde. Een jaar later treedt Pattie weer op, net zo succesvol als ze eerst was.

Grappig feitje; Willem wordt van de universiteit getrapt, omdat hij wat met de dochter van de rector schijnt te hebben.

De achterliggende gedachte van de musical is dat het niet uit maakt hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart.

Ga jij nog naar Petticoat? Of ben je misschien al geweest?  Zo ja, wat vond jij ervan?

Xx Lisanne

4 opmerkingen:

 1. Ziet er super leuk uit!
  Wil er graag heen, maar ben bang dat dat niet gaat lukken :S.
  Oh, en leuk geschreven!
  Xx, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat gebeurd er met de baby, of houd ze die niet, van willem?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook naar die musical! :D Zeker na het lezen van jouw blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Iris: Die baby houden ze geloof ik gewoon hoor, maar dat kwam niet meer in beeld.
  Het einde ging van toen ze nog zwanger was, gelijk naar 1 jaar later toen ze weer op het podium stond. Dus die baby kwam verder niet aan de orde/ in beeld.

  @ Juliette: Haha, veel plezier! :-)

  BeantwoordenVerwijderen