Pagina's

zondag 10 juli 2011

Gelezen: L.A. Candy - Lauren Conrad


Alweer een tijdje terug bestelde ik het boek L.A. Candy van Lauren Conrad bij Bol.com. Ik had alleen toen weinig tijd om te lezen en zat erg tegen het Engels op (ik had hem namelijk in het Engels besteld). Maar toen de vakantie begon en ik veel zin had om te lezen, ben ik er toch maar aan begonnen ... en ik ben verslaafd! Haha!


*Let op: onderstaande tekst bevat spoilers!*

L.A. Candy gaat over de 19-jarige Jane Roberts die samen met haar BFF Scarlett naar een appartement in Los Angeles verhuisd om een spannender leven te leiden. Dag oude vertrouwde omgeving in Santa Barbara, hello nachtclubs en winkelstraten! Jane gaat werken bij Fiona Chen Events (als eventplanner), een bedrijf dat feesten organiseert en Scarlett gaat naar de universiteit van Zuid-Californië. In een kledingwinkel ontmoeten ze Diego die bij het tijdschrift 'Gossip' werkt. Hij brengt ze naar een cafeetje, waar ze Braden ontmoeten, een opkomende acteur die niets van het Hollywood-leventje moet hebben. Jane vind Braden gelijk al een beetje leuk, maar hij heeft een knipperlicht-relatie met Willow. Als Jane en Scarlett naar een club gaan, worden ze aangesproken door Trevor Lord (belangrijke producer) met de vraag of ze in zijn nieuwe realitysoap willen spelen. Jane wijst het aanbod eerst af, maar later beslist ze met Scarlett om toch auditie te doen. Ze worden het en de eerste opname wordt gemaakt in dezelfde club als waar ze aangesproken door Trevor werden. Daar ontmoeten ze ook de twee andere meisjes die in L.A. Candy spelen: Madison en Gaby. Madison enigste doel is om beroemd te worden en Gaby is haar vriendin.


L.A. Candy is een groot succes. Jane wordt overal herkend en krijgt een hogere baan bij Fiona Chen Events. Scarlett vind het succes van de serie allemaal maar wat minder en probeert de camera's juist te vermijden. Als Jane op een feest bij Braden zijn huisgenoot Jesse, een player, ontmoet, gaat ze met 'm daten. Braden lijkt tenslotte toch bezet te zijn door Willow. Braden probeert Jane nog te waarschuwen voor Jesse, dat het helemaal niet haar type is en dat Jesse niet zo van de vaste relaties is, maar Jane luistert hier niet naar. Daar komt ze wel achter tijdens Jesse's verjaardag waar hij dronken met een ander meisje staat te zoenen. Jane raakt hier totaal van in de war en gaat naar huis.

Thuis is Jane helemaal in de war en Madison stuurt Braden. Hiermee duikt Jane het bed in en wanneer ze de volgende morgen wakker wordt, ziet ze dat ze een sms'je van Jesse heeft: dat hij zo langs komt. Snel zorgt ze ervoor dat Braden weg is en ontvangt ze Jesse. Ook hier zoent ze mee en ze verteld hem niets over het bezoek van Braden. Maar wanneer er foto's in Gossip verschijnen van haar bedavontuur met Braden, loopt alles anders dan gedacht en lijkt Hollywood niets te zijn van hoe het eigenlijk zou moeten zijn ...

En daarmee eindigt deel één van de driedelige boekenserie. Een heel erg open eind dus, waardoor je deel twee eigenlijk wel moet lezen. Deze ga ik dus zeker ook voor de vakantie bestellen!

Maar wat vond ik nou van het boek? Je moet allereerst geen heel goed boek verwachten. Wel is het een leuke chicklit om te lezen voor de ontspanning en waar je niet al te veel bij na hoeft te denken. Je komt wat meer te weten over het Hollywood leventje en hoe The Hills (een realityserie waarin Lauren Conrad speelde) nou eigenlijk in elkaar zit. Zoek je dus nog een leuk, ontspannend boek voor in de vakantie? Dan raad ik je dit boek zeker aan!

Ik ga morgen deel twee en drie bestellen ... in het Engels. Jawel, in het Engels, ja. Ten eerste omdat het Engels bij het eerste boek mij goed is bevallen, niet te moeilijk en je leest snel door het boek heen, en ten tweede omdat de Engelse boeken goedkoper zijn. Scheelt toch weer een paar eurootjes, nietwaar? ;-)

Zijn jullie van plan dit boek te lezen? Of heb je het misschien al gelezen? Wat vond je er dan van?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb dat boek ook net gelezen!
  Heel mooi boek xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja en wil je volgen?
  Ik volg je al
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem nog nooit gelezen, maar hij schijnt heel leuk te zijn dus ik ga hem ook maar een keer kopen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit boek staat nog op mijn 'nog lezen'-lijst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou het best nog wel willen lezen!
  Lekker boek voor op het strand denk ik :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die boekenreeks heb ik ook gelezen, die zijn superleuk! ♥

  BeantwoordenVerwijderen