Pagina's

maandag 29 november 2010

O, kom er eens kijken ...

... wat ik in mijn schoentje vind ....


Gisteren mocht ik m'n schoen zetten, omdat m'n broertje er nog (half) in gelooft. Er zat een  lipscrub van Lush in en daarom leek het mij wel leuk om jullie mijn scrubs te laten zien.

Ik heb in totaal twee scrubs. Die van Lush (Lip Dip) en een bodyscrub van Sabon. Die laatste gebruik ik meestal alleen voor m'n handen.

Laten ik maar beginnen met de lipscrub. Ik vind hem erg fijn en je krijgt er heerlijke zachte lippen van. In het potje zit een vast lichtgeel mengsel van o.a. poedersuiker, citroen, cranberry en amandelen. Er zit niet onwijs veel in (25g), maar je hebt per keer ook maar een klein beetje nodig. Het is een speciale kersteditie, dus is hij alleen met en rond Kerst te koop.

De bodyscrub van Sabon heb ik ook nog niet zo lang. Omdat ik het nogal een gedoe vind voor onder de douche, gebruik ik hem meestal alleen even snel voor m'n handen. In tegenstelling tot de lipscrub zitten hier wel harde suikerkorrels in (in de lipscrub zit poedersuiker), wat als je net als mij kloven hebt, een beetje kan gaan prikken. Op het moment zelf heb je lekkere zacht handen, vooral als je ze daarna nog even insmeert met handcrème, maar het is niet zo dat mijn kloven en wondjes helemaal verdwijnen (volgens mij is dat eigenlijk ook niet de bedoeling, maar het zou mooi meegenomen zijn als dat wel zo was :-)).


Als je nu denkt: ik wil ook wel een keer een scrub gebruiken, maar geen zin of geen geld hebt om er eentje te kopen, kun je natuurlijk ook het volgende doen:


Zelf scrub maken:

Meng (kristal)suiker, twee eetlepels olijfolie en 1-2 druppeltjes lavendelolie door elkaar tot er een mengsel ontstaat.
Scrub je huid ermee en spoel het daarna af.
Resultaat: een mooie zacht huid!

Scrubben jullie je wel is? En zo ja, maak je het dan zelf?

Liefs,
Lisanne

PS: In het boekje 'Het 1000 vragenboekje over beauty' van Bella Blissett staat naast SOS- beautyvragen en allerlei beauty- en kledingtips, ook in hoe je zelf scrubs en maskertjes kan maken. Ik heb het boekje voor m'n verjaardag gekregen en vind het erg handig!

5 opmerkingen:

  1. Whaa, ik wil die lip dip ook :O, werkt tie goed ?

    http://ieatfashiontoday.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gabrielle Lauren: Naja, ik heb 'm nog maar één x gebruikt, maar vind 'm wel erg lekker :-). Alleen heb ik nog niet echt iets op lang termijn gemerkt ...

    BeantwoordenVerwijderen