Pagina's

vrijdag 8 juli 2011

Gekookt: Pastataart met kaas & Crunchy vruchten trifle

Afgelopen woensdag stelde ik aan mijn moeder voor om weer eens te koken. Ik had al één keer eerder avondeten gekookt, maar dat was voor een opdracht voor school. Benieuwd wat ik heb gekookt en of het smaakte? Lees dan snel verder!


Als hoofdgerecht koos ik voor een recept uit de Boodschappen (een gratis tijdschrift van Hoogvliet) nummer 6-2011: Pasta roomtaart met kaas.


Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g pastaschelpjes
- 4 eieren, losgeklopt
- 200 ml crème fraîche
- 200 g geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kook de pastaschelpjes in water gaar. Klop daarna de eieren, geraspte kaas en crème fraîche door elkaar en schep hier de pastaschelpjes door heen. Stort vervolgens het geheel in een ingevette ovenschaal en bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Het beste kun je de taart nog 5-10 min. laten staan alvorens hem aan te snijden, maar wij hadden zo'n trek, dat we dat niet hebben gedaan. De taart is dan alleen wat 'rommeliger'.

Ook kun je de pasta in bouillonblokjes (2) koken, maar ook dit heb ik niet gedaan. Wel heb ik nog wat geraspte kaas over heel de taart gestrooid, voordat deze in de oven ging voor een knapperig effect.


Als bijgerecht heb ik sla gemaakt met rucola, tomaten, komkommer, spekjes, pijnboompitten en honing-mosterd dressing.


En dan het allerlekkerste: het toetje! Dit vonden mijn ouders en zelfs broertje echt overheerlijk (de pasta trouwens ook hoor ;). Als toetje heb ik een trifle met bosvruchten, muesli, cake en een mengsel van mascarpone/slagroom gemaakt.


Het recept heb ik van Serena van Beautylab. Naar haar gaan dan ook alle credits, maar omdat ik het iets anders heb gedaan en nog een paar tips heb, wilde ik het hieronder toch nog een keer voor jullie in mijn eigen woorden uitleggen.


Ingrediënten:
- Mascarpone (te koop bij de AH)
- Slagroom (uit zo'n bekertje)
- Cake
- Suiker
- Bosvruchten/frambozen/aardbeien (ik heb zelf zo'n pakje bosvruchten uit de diepvries gebruikt)
- Krokante muesli (de goedkoopste die ik kon vinden was die van de Lidl, die trouwens erg lekker was!)

Bereidingswijze:
Brokkel de cake in kleine stukjes en vul hier een gedeelte van de glazen mee. Klop de mascarpone en slagroom door elkaar en doe er suiker bij (doe dit alles op gevoel en naar smaak). Vul daarna weer een gedeelte van het glas met dit mengsel. Daar boven doe je weer een gedeelte met vruchten en daar boven weer eentje met een schep van het mascarpone-slagroom mengsel. Om het af te maken, leg je nog wat muesli op de bovenkant van het toetje. Eet smakelijk!



Koken jullie wel eens thuis? Zo ja, wat maken jullie dan?

5 opmerkingen:

  1. Dat noemen we hier mac & cheese, dat is zoooo lekker

    XX. ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, en best wel toevallig want ook ik was net bezig met een kookartikel op mijn blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm... dat ijsje ziet er wel erg lekker uit!
    Volgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm... Heerlijkk!!
    Ik kook eigenlijk nooit, soms cupcake's of een taart :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm ziet er erg lekker uit! Ik maak vaak enchilada's.

    BeantwoordenVerwijderen