Pagina's

zondag 20 maart 2011

Cupcakes met vanillepudding/room en frambozen!


Gisteren had ik weer eens zin om cupcakes te maken. Ik pakte een Cupcake receptenboekje erbij en ging voor de volgende cupcakes:


Als eerste heb ik gewoon de standaard cupcakes gemaakt met zelfrijzend bakmeel. Je kunt ook een kant-en-klaar pak kopen van bijv. Dr. Oetker, waar je dan alleen nog maar water, eieren en/of melk bij hoeft toe te voegen.

Basisrecept voor 12 cupcakes:


Nadat de cupcakes afgekoeld waren, ben ik met de pudding/room begonnen. Deze kun je zelf maken, maar ik koos dit keer de makkelijkste weg en kocht een pak Banketbakkersroom van Dr. Oetker waar je alleen nog maar water aan toe hoefde te voegen.

Nadat ik de room had gemixt, heb ik het met een lepel in een spuitzak gedaan en op de cupcakes gespoten. De room zakte wel een beetje in, doordat het niet zo hard als glazuur wordt. Eigenlijk wordt het helemaal niet hard.


Voor de garnering heb ik nog een framboos op elke cupcake gezet en er wat poedersuiker over gedaan. Voor de afmaak heb ik er ook nog een beetje chocoladepoeder (gestampte hagelslag) overheen gestrooid.


Ik vind ze goed gelukt en iedereen vond ze erg lekker! Alleen een beetje jammer dat het room inzakt.

Maken jullie wel eens cupcakes? Zo ja, wat voor?

Xxx Lisanne


Het basisrecept en de tweede foto komen uit het boekje 'Cupcakes' uit de Cupcake Boek Cadeau Box.

4 opmerkingen:

 1. omg, die zien er echt té cute uit! <3
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oehh deze zien er echt lekker uit;d
  ik maak geen cupcakes, wel van plan;d
  maar wel cake/taart etc.;p
  leuke blog! ikga je volgen!!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen