Pagina's

maandag 28 maart 2011

Zeepketting

In mijn vorige berichtje vertelde ik dat ik afgelopen zaterdag naar een crea-beurs was geweest. Ik heb daar ook meegedaan aan een workshop en een zeepketting gemaakt.Ik vond dit erg leuk en heb op het internet wat research gedaan over hoe je dit zelf ook thuis kunt maken.

Dit is de zeepketting die ik heb gemaakt. Hij hangt aan mijn spiegel op mijn kamer.

Hoe kun je zelf een zeepketting maken?
Om te beginnen heb je natuurlijk zeep nodig. Deze kun je helemaal zelf maken, maar dat kost wel veel tijd en moeite. Het recept daarvan kun je op deze site vinden.
Makkelijker is om blokken zeep te kopen, waar je dan alleen nog maar met een vormpje de vorm hoeft uit te steken. Zeepblokken zijn o.a. te koop bij Lush of online.
Maar het allermakkelijkste is natuurlijk om al voorgevormde zeepjes te hebben, bijv. in een hartjes- of bloemetjesvorm. Ik weet niet precies waar je deze kunt kopen, maar ik heb ze geloof ik wel eens zien liggen bij drogisterijen e.d. Ook zijn deze online te koop.


Naast de zeepjes heb je ook nog kralen, lintjes, touw en eventueel een hanger nodig.

Hoe te beginnen?
Pak het touw en knip er een stukje touw van ongeveer 30 cm af. Maak aan het uiteinde een lusje, zodat je hem als 'ie klaar is op kunt hangen. Begin met een aantal kralen en rijg er daarna een zeepje aan. Het leukste is om een soort patroon erin te krijgen, dus bijv. 3 kralen-zeepje-2 kralen-zeepje-2 kralen-zeepje-3 kralen. Een gaatje in het zeepje kun je maken door er recht met een satéprikker in te steken. Zorg er wel voor dat je aan het einde nog een stukje touw overhoudt om een knoopje te maken. Als je hem helemaal vol hebt geregen, kun je er nog een hart, bloem of iets anders onder aan knopen. Om je zeepketting af te maken kun je er nog wat lintjes (eventueel met kralen of bedeltjes aan de uiteindes) aan knopen.

Het is niet moeilijk om een zeepketting te maken, maar je moet er wel de materialen en tijd voor hebben.

Xx Lisanne

4 opmerkingen:

  1. wat superleuk dat je dat zelf kan maken, ik vind hem erg mooi geworden!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie.
    Echt leuk dat je het zelf gemaakt hebt.
    Xx Liefs

    (Eventjes niets te doen? Neem een kijkje op mijn blog en lees een deel van het verhaal.
    mellsrainbow.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel erg leuke megaakt, ik ga het zeker ook een keertje doen :D

    BeantwoordenVerwijderen